DELPHI, GRECIA

Ce să faci în Delphi?

descopera delphi grecia
poseidon

De ce să vizitezi Delphi?

Delphi este unul dintre cele mai importante situri arheologice de pe teritoriul Greciei, cu o valoare incontestabilă, motiv pentru care face parte din patrimoniul UNESCO încă din anul 1987. 

Este locul considerat de către grecii antici ca fiind Centrul Pământului sau Buricul Pământului.

Dacă ați citit cărți de mitologie greacă, atunci cu siguranță cunoașteti această locație. Este locul unde grecii antici veneau să ceară ajutorul oracolului pentru deciziile importante din viața lor.

ce sa facu in delphi grecia
ce sa facu in delphi grecia

Legendele orașului antic Delphi

Din cele mai vechi timpuri Delphi a fost un loc de cult pentru zeița-mamă Gaia. Însă a început să-și câștige statutul de altar și oracol începând cu secolul al VII-lea î. Hr.

Conform legendei, Zeus a eliberat doi vulturi, unul din est și altul din vest și i-a pus să zboare către centru. Aceștea s-au întâlnit în locul unde astăzi este orașul antic Delphi, de aici și legenda că Delphi reprezintă Centrul Pământului. Locul de întâlnire a fost marcat cu o piatră numită omphalos (buric) care mai apoi a fost adăpostită în Templul lui Apollo din Delphi.

Oracolul din Delphi a aparținut inițial zeiței Pământului Gaia și a fost păzit de copilul ei Python, șarpele. Apollo îl ucide pe Python și își face acolo propriul oracol.

Ce să faci în Delphi, Grecia

Delphi este o destinația turistică mai populară pe plan național în special că este destul de aproape de Atena, însă nu doar pentru asta. Orașul antic o să îți ofere o imagine asupra vieții grecilor antici și al obiceiurilor acestora. 

Pentru iubitorii de mitologie greacă, o să fie locul unde vă veți întoarce în timp pentru a vedea unul dintre locurile descrise în Legendele Olimpului.

Pentru mine Grecia, mai întâi de toate înseamnă cultură și civilizație. Înseamnă povești cu zei, eroi și războiul Troiei.

ce sa facu in delphi grecia
ce sa facu in delphi grecia
ce sa facu in delphi grecia

Cele mai importante locuri de vizitat în anticul Delphi sunt:

  • Templul lui Apollo – în centrul templului o să vedeți o rocă ce reprezintă Centrul Pământulu, iar sub templu se afla celebrul oracol din Delphi.
  • Teatrul Antic – care o să vă ofere priveliști spectaculoase asupra peisajelor montane din zonă.
  • Sanctuarul zeiței Atena – cunoscut sub numele de Tholos. Atena era considerată gardianul Pythiei (oracolul din Delphi).
  • Stadionul Antic – aici aveau loc în antichitate faimoasele jocuri de Pythia și putea adăposti 6500 de spectatori.
  • Muzeul Arheologic – unde veți găsi o colecție impresionantă de artefacte din vremuri antice.
ce sa facu in delphi grecia
ce sa facu in delphi grecia

Ce să faci în zonă?

În vecinătatea orașului antic Delphi, se află orașul cu același nume, unde veți găsi numeroase restaurante și hoteluri pentru toate preferințele. Fiind o zonă montană sunt amenajate numeroase trasee de drumeție cu peisaje spectaculoase. 

Puteți merge în vizită la crama Argyriou pentru a degusta cel mai bun vin din zonă sau dăcă aveți un pic mai mult curaj să încercați zborul cu parapanta.

Concluzii

Delphi se află la două ore cu mașina de Atena, iar dacă sunteți în zonă, merită o vizită. Drumul până în Delphi este foarte frumos cu peisaje montane spectaculoase. 

Intrarea la situl arheologic Delphi costă 12 euro, unde veți avea acces pe lângă sit și la cele două muzee.

Cred că Grecia reprezintă mult mai mult decât o destinație de plajă. Chiar dacă alegem să ne petrecem vacanțele pe plajele din Grecia, trebuie să vizităm și astfel de locuri. Locuri de unde o să plecăm mai bogați în informații, locuri care aduc valoare.

ce sa facu in delphi grecia
ce sa facu in delphi grecia
ce sa facu in delphi grecia

Dacă ți-a plăcut

recomand să citești următoarele postări

corint grecia
Ce să faci în Corint. De ce să vizitezi Corint, Grecia?
Corint, Grecia Ce să faci în Anticul Corint? De ce să vizitezi Corint? Corintul Antic...
Mai Mult
top 10 atena grecia
Top 10 Atena. Ce să faci în capitala Greciei?
TOP 10 Atena Ce să faci în capitala Greciei? De ce să vizitezi Atena? Atena este unul...
Mai Mult
ce sa faci in delphi grecia
Ce să faci în Delphi, Grecia
DELPHI, GRECIA Ce să faci în Delphi? De ce să vizitezi Delphi? Delphi este unul dintre cele...
Mai Mult

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top