Traseul către Vârful Piatra Mare Iarna este unul dintre cele mai frumoase trasee acoperite de zăpadă. Am avut noroc și am prin multă zăpadă pe traseu și vreme bună, la care s-au adăugat priveliști superbe.
Am început traseul în Timișu de Jos, la Dâmbu Morii și am urcat prin Drumul Familiar marcat cu bandă roșie. Este un traseu ușor tehnic, însă dacă o să fie multă zăpadă o să vă solicite un pic.
Chiar dacă traseul merge în cea mai mare parte prin pădure, imaginile pe care o să le întâlniți cel puțin iarna sunt spectaculoase, fotografiile de mai jos vorbesc de la sine.
Cabana Piatra Mare
Până la Cabana Piatra Mare am făcut aproximativ 3 ore jumătate, pe timp de vară cred că durează un pic mai puțin.
Cabana Piatra Mare este amplasată la 1630 m altitudine in gol alpin cu priveliști 360 grade foarte frumoase asupra Masivului Postăvaru, Orașului Brașov și Munților Baiului.
Este locul perfect unde să luați o pauză de masă sau să beți un ceai sau un vin fiert.
Vârful Piatra Mare
Traseul de la Cabană către vârful Piatra Mare durează aproximativ o oră și este un pic mai solicitant decât traseul până la cabană.
Priveliștile sunt din ce în ce mai frumoase pe parcurs ce înaintezi. Însă nimic nu te poate pregăti pentru ceea ce urmează în momentul în care ajungi în vârf.
Dacă este senin, de pe vârful Piatra Mare o să vedeți: Munții Piatra Craiului, Munții Bucegi, Munții Baiului, Orașul Brașov și Masivul Postăvaru. În orice direcție te-ai uita este ceva frumos de admirat.
Trebuie să menționez că ultima parte este solicitantă. Iar pe timp de iarnă și zăpadă mare este de mare ajutor să aveți mini-colțari și bețe de trekking.
După ce am urcat peste 4 ore prin zăpadă și 1250 m diferență de altitudine, aceste priveliști m-au bucurat nespus.
Concluzii
În concluzie este un traseu care merită tot efortul de a urca prin zăpadă. Priveliștile de pe vârf sunt absolut spectaculoase.
Vă recomand să porniți pe traseu dimineața devreme, deoarece întregul traseu dus-întors durează aproximativ 8 ore.